אנו, בהטיס גרינבאום ושות מעניקים שירותי ליווי וייעוץ עסקי לחברות הפועלות בתחומי עיסוק מגוונים. הליווי והייעוץ העסקי מושתת על ניסיון רב של השותפים.
בין שירותי הניהול העסקי של חברה:
ליווי בפיתוח עסקים.
לכל עסק במהלך חיו הכלכליים, נוצר צורך בשינוי, אשר בדרך כלל מתבצע בסיוע של יועץ חיצוני שזה עיסוקו. השילוב של יעוץ עסקי עם ניסיון כלכלי חשבונאי ומיסויי מאפשר למשרדינו להעניק ערך מוסף הייחודי למשרדינו.
ייעוץ עסקי שוטף.
בעסק קטן או בינוני המנוהל בדרך כלל על ידי מייסד העסק ובני משפחתו, אין הקצאת משאבים לבעלי מקצוע בתחום הכלכלה בתוך העסק ולכן נדרש סיועה חיצוני. הצוות המקצועי שלנו עם הגיבוי הקיים בפירמה מעניק יעוץ בקשת רחבה של תחומי פעילות של העסק. החל בניהול הכספי דרך סייעו והכוונה בשיווק, רכש ניהול כח אדם וכו'
ניתוח עסקי ובניית תכניות הבראה/ התייעלות לעסקים בקשיים.
עסקים אשר חשים כי הפעילות השוטפת לא מובילה אותם למיצוי החזון שלהם אלא להפך, הפעילות מצטמצמת או נעצרת ואינם מזהים את הסיבות ומה הפתרון הנדרש, יקבלו ערך מוסף מעבודת ניתוח הפעילות העסקית, זיהוי נקודות התורפה/חולשות והכוונה לפתרונות מעשיים.
הכנת תקציב שנתי ורב שנתי.
כל עסק חי פועל על פי תכנית עסקית כזו או אחרת, שימוש בתוכנית מבוססת על ביצועיים כמותיים מאפשרת לעסק לבצע בקרה שוטפת ולתקן סטיות בזמן אמת. ניסיון רב שנצבר בפירמה יסיע לעסק הנדרש לבניית תקציב, בנייה נכונה וכלים למעקב אחר ביצוע התקציב.
ניהול תזרים מזומנים כולל פיקוח וניהול חשבונות הבנק.
לכל עסק יש צורך בשימוש באשראי חיצוני, בדרך כלל אשראי בנקאי. ניהול האשראי היום יומי מאפשר הן לעסק והן לנותן האשראי ודאות מסוימת לגבי העתיד של העסק. אנו מכינים תזרימי מזומנים למגוון עסקים קטנים ובינוניים ומשמשים כפה של העסק מול נותן האשראי.
בדיקת כדאיות פרויקטים.
מתייחס למבצעי פרויקטים של תמ"א 38 לסוגיהן, בדיקה קפדנית מבוססת על ניסיון של עורך בדיקת הכדאיות עשויה להיות ההבדל בין רווח להפסד מפרויקט. משרדינו מלווה עוסקים בפעילות זו וצבר ניסיון המאפשר ניתוח מדויק ככל הניתן, המקנה ערך מוסף בבדיקת כדאיות ביצוע של פרויקט.
תמחור מוצרים ושירותים.
לכל עסק בתחום המסחר או המלאכה/תעשיה נדרש חישוב עלות מוצר המכיל את כל מרכיבי העלות, כך שמחיר המכירה ישקף את הרווח האמיתי ממוצר.
הגשת בקשות לקבלת מענקים מהמדען הראשי לרבות ליווי שוטף.
חברות העוסקות בתחום המו"פ הינן צרכניות הון כספי. המפתחים של הרעיון, מעבר להון העצמי הראשוני נזקקים למשקיעים חיצוניים. אחת האפשרויות הינה מימון בעזרת המדען הראשי- רשות החדשנות.
הגשת בקשות לקבלת מעמד של מפעל מאושר כולל ליווי התהליך.
התעשייה שהינה הקטר המייצר הכנסות במטבע זר, נדרשת לפיתוח והצטיידות מתמדת לצורך עמידה בסטנדרטים גבוהים המצופים בשווקים העולמיים. חוק עידוד השקעות הון מאפשר לקבל סיועה מהמדינה.
ייעוץ שוטף למנכ"ל.
בחברות הקטנות והבינוניות המנכ"ל הינו בדרך כלל המייסד והבעלים העיקרי של העסק. בעבר כשהעסק הוקם הספיקו לו הכישורים לניהולו בצורה יעילה. אולם כשהעסק מתבסס ומעסיק מספר עובדים ומשווק מספר רב של מוצרים, נדרשת הכווה בכל הקשור בניהול כח האדם, הרכש, השיווק וכמובן ניהול הכספים.
הערכות שווי.
עסקים המתכננים התרחבות, צירוף שותפים או מימוש של הפעילות, נדרשים להערכת השווי של העסק. הערכת שיווי הינה מומחיות המתבססת על מתודולוגיות שונות הרווחות בשוק. התאמת השיטה הנכונה להערכת שווי הינה חלק חשוב בקבלת תוצאה נכונה של שווי העסק.
למאמר בנושא על הגדרותיה של הערכות שווי לחברות לחצו כאן